lace informatie & tips

Artikel 1 van 2 Volgende

Lacé mal 35 112307/2035
Deze basismal is een ontwerpmal waar allerlei snijmodellen mee gemaakt kunnen worden. Absoluut noodzakelijk hierbij zijn de Lacé prikpen (112307/2994), het Lacé patronenboek van Bert Siezen van uitgeverij Forte (118871/1511) en de Make Me prikmat (118411/2014). Kies een patroon, prik de gaatjes en snijd de lijntjes. Ril de aangegeven rillijnen en vouw het model. De modellen zijn oplopend in moeilijkheidsgraad. Een “must” voor diegene die van een uitdaging houden!
Leg één of meerdere velletjes papier op een prikmat en leg hierop de ontwerpmal. Zet de mal vast met kopspelden of verwijderbaar plakband. Prik alle gaatjes in de mal met behulp van de Lacé prikpen. De prikpen hierbij goed rechtop houden. Bepaal nu het patroon door met behulp van de geprikte gaatjes een patroon voor snij- en vouwlijnen uit te zetten. Vervolgens de lijnen snijden, en vouwlijnen rillen. Maak voor het snijden gebruik van een Lacé mesje en een snijmat. Voor het vouwen is een handig Lacé ril/vouw tool verkrijgbaar. Zie tevens een voorbeeld van een patroon op de verpakking.

 


Lacé – Mallentape 112307/2993
Gebruik deze tape om Lacé mallen vast te plakken op diverse papiersoorten zodat ze niet verschuiven tijdens het insnijden. Deze tape voorkomt beschadigingen aan de meeste papiersoorten (behalve vezelig papier). Knip stukjes tape en plak elke zijde van de mal vast. Verwijder de tape na gebruik voorzichtig.

 


Om makkelijk met de Lacé mal te snijden kunt u het volgende uitproberen:
*Ga er pal boven zitten, zo kunt u in de openingen kijken  en recht daarin snijden.
*Hoe ouder de mal, hoe prettiger het zal zijn om er mee te werken.
*Heeft u moeite met de snijbeweging of heeft u last van een zere pols of schouder, probeer dan eens als volgt te werken: snijd alle vormen in twee gedeelten.
*Begin altijd bij het punt bovenaan en snijd naar de hoek; eerst de ene kant van de hele mal, dan de andere kant. Bij ronde vormen ook bovenaan in het midden beginnen en naar de ene zijkant trekken, daarna naar de andere kant.
*Mocht zich een rafeltje vormen op het aansluitpunt, dan schuurt u dat even weg met een heel fijn schuur papiertje.
*Plak de mal altijd aan 4 kanten vast met (blauw) servettenplakband. Een ideaal hulpmiddel voor uw kaarttechnieken! Als u het voorzichtig opbrengt en weer voorzichtig verwijdert, beschadigt het papier niet!
*Gebruik van het mesje niet alleen de punt maar zeker de helft! Houd het snijvlak schuin (ongeveer 45˚C) en trek het met een soepele beweging naar u toe.
Succes!


Lacé Tulpenkaart
Snijd een A4 van Lacé Duo papier Pearl groen doormidden en vouw een helft dubbel. Neem de andere helft en snijd er een cirkel met een doorsnede van 9.8 cm uit. Snijd dan uit Mi-teintes hooggeel papier een cirkel met een doorsnede van 10.2 cm. Plak de Lacé-mal nr.36 voorzichtig vast op het papier met servettape en snijd de tulpen uit (de buitenste 3 lijnen). Goed openvouwen en vastplakken. Plak dan alle onderdelen op de kaart plakken. Tulpen uitknippen (Lacé knipvel 117141/2252) om de kaart mee te versieren. Deze kunnen plat opgeplakt worden of met behulp van een stukje foamtape of opbollen met Make Me 3D kit. Een tekststicker opplakken en klaar!
Marianne Perlot

 


Voorbeelden van toepassingen:

 

 

   

 

 

   

 

 

   

 

 

   

 

Aanbieding

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Gastenboek

  • 22-08-2019 - Wat een service binnen 24 uur besteld .betaald en geleverd...  lees meer
  • 20-08-2019 - Keurig en snel geleverd lees meer
  • 20-08-2019 - Ik ben super blij met mijn snel geleverde bestelling en...  lees meer
Plaats een bericht
  • ssl encrypted
© 2006 - 2019 Hof van Gelre kraal totaal | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel