Aanbieding

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Gastenboek

  • 12-08-2017 - Er zat wat tijd tussen de laatste bestelling en deze,...  lees meer
  • 09-08-2017 - hallo mensen,
    wat een snelle service! kreeg vandaag mn kralen...  lees meer
  • 08-08-2017 - Leer, wire en steenkapjes besteld.
    Alles in zeer goede en snelle...  lees meer
Plaats een bericht
  • ssl encrypted

clippunchen

 

 


Clippunches
Ontwikkeld en bedacht door Nellie Snellen. De rijgponsen zijn ook te gebruiken bij de figuurponsen. Op de achterkant van de setjes is in een fotoserie stap voor stap duidelijk te zien hoe er met deze leuke ponsjes gewerkt wordt.

Werkwijze: Zet een potloodstreepje op het papier, schuif de pons met het halve motief over de papierrand en houd het merktekentje van de pons op het potloodstreepje. Pons het halve figuurtje, schuif nu het andere ponsje over de rand van het papier, ook op het potloodstreepje en pons het motief. Zo ontstaat een clipje dat om een rand geklemd kan worden. Door een rijgpons te combineren met een motief ontstaat de mogelijkheid om een lijntje door de motiefjes te rijgen. (Ook leuk in combinatie met de Tissu stroken). In het Clippunch boek staan diverse voorbeelden.

Clippunch is een ponstechniek waarbij met behulp van twee ponsjes een figuurtje wordt geponst wat aan een kaartje geclipt kan worden (zoals een paperclip). Het figuurtje kan ook aan een papierstrookje of lintje worden geregen of met een draadje vastgezet worden (zoals een knoop). Er is nu ook een speciaal alfabet stencil waarmee je ook heel eenvoudig figuurtjes met teksten kunt maken als labeltjes.