KNIJPKRALEN & VERBERGERS

zeer kleine metalen kraaltjes verkrijgbaar in een paar verschillende maten en kleuren.
Deze kleine kraaltjes worden onder andere gebruikt om de draad van een ketting of armband vast te maken aan een slotje of ringetje.
Ook kunnen deze kleine kraaltjes gebruikt worden om kralen op een draad te laten “zweven”.
Of gebruik ze als “stoppertjes” onderaan een stuk draad waar iets aanhangt zodat het er niet afschuift.
2mm is de standaard maat voor het gebruik op staaldraad.
nog kleinere kunnen gebruikt worden bij extra fijn staaldraad, en de iets grotere knijpkralen kunnen gebruikt worden bij dikker staaldraad, of bij gebruik van meerdere staaldraden door een knijpkraal, bv een ketting van 5 rijen draad onder elkaar.
Gebruik bij het werken met deze kleine kraaltjes een fijne punttang waarmee u nauwkeurig kunt werken.
Knijp maar 1 keer in de knijpkraal om het “lam” maken van de knijpkraaltjes te voorkomen, anders zullen de knijpkraaltjes breken.

*Rijg twee knijpkraaltjes aan het stukje staaldraad, dan het slotje eraan rijgen, nu de staaldraad weer terug door de knijpkraaltjes en aansnoeren totdat de knijpkraaltjes strak tegen het slotje aanzitten. Knijp de knijpkraaltjes dicht met een tangetje.
Aan het eind van de geregen ketting hetzelfde herhalen, maar dan een ringetje in plaats van het slotje.
*
Ook kunnen knijpkralen gebruikt worden om kralen “zwevend” te maken aan een staaldraad. Bij deze techniek wordt een slotje aan een staaldraad gemaakt zoals hierboven beschreven, daarna een nieuwe knijpkraal op de staaldraad schuiven plus een kraal naar wens, en daarna weer een knijpkraal op de staaldraad schuiven. U bepaald zelf waar u de kraal op de staaldraad wil laten “zweven” de eerste knijpkraal die u op de draad heeft geschoven knijpt u vast met een fijne punttang of een knijpkralentang.

Sorteer op

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
  • ssl encrypted
© 2006 - 2024 Hof van Gelre kraal totaal | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel